iKomet - et fleksibelt og virksomt online forældrekursus

iKomet er et online forældrekursus, som giver jer som børnefamilie mulighed for at få en fleksibel og virksom hjælp, når det passer ind i jeres hverdag. Tilbuddet er uafhængigt af hvor du bor, samt uafhængigt af hvilke tilbud der er i din kommune. Gennem forløbet møder man helt konkrete, pædagogiske redskaber, som man kan bruge til at øge trivsel og sænke konfliktniveauet i familien.

Forskningen peger på flere positive effekter, som programmet medfører på samme niveau som traditionel forældretræning. Blandt andet giver iKomet en større sikkerhed i rollen som forælder, det øger positive opdragelsesstrategier, og det reducerer adfærdsproblemer hos barnet, når programmet gennemføres. En far, som tidligere har gennemført iKomet, fortæller, at de oplevede: ”bedre stemning helt generelt. For vi havde færre konflikter, og konflikterne, som stadig var, havde vi pludselig redskaber til at håndtere. ”Særligt lægges der vægt på, fra både forskningen og forældre der har gennemført programmet, at hjemmeaktiviteter mellem afsnittene er afgørende for den oplevede effekt.

Hjemmeaktiviteter er således en stor del af iKomets indhold. Gennem videoklip, tekst, spørgsmål og illustrationer præsenteres pædagogiske redskaber. Efter at have fået introduktion til redskabet, skal man planlægge, hvordan man som forælder den følgende uge vil øve sig på dette redskab. Redskaberne starter med at være relationsopbyggende, som for eksempel børnestyret leg, forberedelse eller ros. Efter de første fire afsnit skiftes til redskaber, som er rettet mod konflikthåndtering. Her møder man redskaber til at vælge sine kampe, øve sig i problemløsning og få aftalt gode regler i familien. For at opnå effekten af afsnittene samt hjemmeaktiviteterne, kræver det, at man som familie er villig til at engagere sig og investere tid i programmet. Fra en mor, som har gennemført iKomet, lyder det, at: ”det kræver tid, energi og tankevirksomhed. Og det kan være svært i en i forvejen presset familie.” Det er derfor hjælpsomt for mange at lave en fast plan, så der afsættes en fast dag til at gennemgå et afsnit. Dette vil man kunne få hjælp til gennem skriftlig kontakt med sin iTerapeut, som følger familien gennem programmet og er der til at svare på de spørgsmål, som kan opstå. Selvom programmet er online og fleksibelt, er der således fortsat hjælp at hente hos sin ”personlige” iTerapeut. Et forældrepar udtaler om den indsats det krævede, at det var det hele værd, fordi de: ”fik et godt afkast allerede fra første lektion”.

Programmet målretter sig familier med børn i alderen 3-11 år, hvor forældrene kan opleve, at de kommer til at skælde for meget ud, hvor deres barns temperament udfordrer, hvor man som forældre oplever at komme til kort i forhold til opdragelse, eller generelt ønsker en mere positiv tilgang til sine børn og en hverdag, hvor der er fokus på en bedre relation og trivsel. I hvert afsnit vil der være 1-2 sider med viden om eller støtte til børn med ADHD eller lignende udfordringer. Disse sider kan man blot bladre hurtigt forbi, hvis det ikke er relevant. Men siderne er tilgængelige for alle forældre, der ønsker at gennemgå iKomet.   

Læs mere her eller kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du ønsker at tilmelde dig iKomet så vil vi hjælpe dig videre.

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev - enten som forælder eller fagperson.