iKomet online forældretræning

iKomet er et online forældretræningsprogram, som giver jer som børnefamilie mulighed for fleksibelt at få hjælp online - uafhængigt af hvor I bor, hvilke tilbud der er i jeres kommune og på de tidspunkter, der passer jer bedst.

iKomet er målrettet familier, hvor I som forældre måske oplever at skælde for meget ud, hvor barnets temperament er voldsomt, hvor I oplever at komme til kort ift. opdragelsen af jeres barn, eller hvor I blot ønsker strategier til at styrke relationen til jeres barn og skabe bedre trivsel. 

I hvert afsnit vil der være 1-2 sider med viden om eller støtte til børn med ADHD eller lignende udfordringer. Disse sider kan man blot bladre hurtigt forbi, hvis det ikke er relevant. Men siderne er tilgængelige for alle forældre, der ønsker at gennemgå iKomet. 

Programmet er målrettet familier med børn i alderen 3-11 år og har vist sig hjælpsomt til at mindske konfliktniveau i familier, give større sikkerhed i forældrerollen samt reducere adfærdsproblemer hos barnet og dermed styrke trivslen.


Hvad hjælper iKomet med?

Forskning viser, at de familier der gennemfører iKomet, har lige så positiv effekt af programmet som traditionel forældretræning, dvs. større sikkerhed i forælderrollen, øget brug af positive opdragelsesstrategier, reduktion i adfærdsproblemer, samt styrket trivsel hos barnet.

http://www.kometprogrammet.se/uploads/files/Internetstudien.pdf

Hvad melder jeg mig til og hvordan kommer jeg i gang?

I programmet gennemgår du 7 sessioner, som tages over 10 uger bag skærmen i eget hjem. Det er vigtigt, at du inden opstart gør op med dig selv, om du er klar til at investere tid og kræfter i ugentligt at gennemgå sessionerne (ca. 60 minutter pr. session), samt afprøve og øve strategierne sammen med børnene i hverdagen. Den positive effekt af forløbet er nemlig afhængig af, at man løbende arbejder med de nye strategier. De første 10 uger efter opstart har du adgang til en familieguide, som du kan stille spørgsmål til undervejs.

Inden du beslutter dig for, om iKomet er det rigtige for dig, kan du få adgang til at se en optagelse af tidligere afholdt webinar omkring fordelene ved at deltage i internetbaseret forældretræning. Du får adgang til optagelsen via vores online kursusportal.

Ønsker du at igangsætte et iKomet forløb, skal du blot sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så vil du i løbet af en uges tid blive kontaktet af vores iTerapeuter for yderligere instrukser om igangsættelse og opstart. 

Til organisationer og kommuner som ønsker at implementere iKomet.

iKomet er en enestående mulighed for at tilbyde familier med børn i alderen 3 til 11 år en forskningsbaseret, effektfuld forældretræning med lave omkostninger.

Programmet er udviklet i Sverige og institut for psykologi på Karolinska Universitet forsker i- og driver programmet. Et randomiseret kontrolleret studie har vist positiv effekt på linje med den effekt, man finder ved traditionel forældretræning (Enebrink et al., 2012), på både forældres opdragselsesstrategier og barnets adfærdsproblemer.

http://www.kometprogrammet.se/uploads/files/Internetstudien.pdf

Center for ADHD har oversat iKomet til dansk, og er nu klar til at udbrede programmet til danske familier, som en tidlig forebyggende og behandlende indsats.

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev - enten som forælder eller fagperson.