ADHD for forældre

En familie med ADHD

Det kan være krævende at være forældre til et barn med ADHD. Nogle forældre føler sig fastlåst i en situation af afmagt, utilstrækkelighed og frustration. Men sådan behøver et liv med børn, der har ADHD, ikke at være.

Vi yder en tidlig helhedsorienteret indsats i familier, der har børn med urolig adfærd eller ADHD og lignende udfordringer.

DINE MULIGHEDER

Forældretræning

Et forældretræningskursus på Center for ADHD er et forebyggende og behandlende tilbud til forældre med børn mellem 3 og 12 år med ADHD eller lignende vanskeligheder. Vi har egen visitation og opstart på kursus kræver ikke en ADHD diagnose.

Forældretræningskurset bygger på det evidensbaserede program De Utrolige År®. Vi tror på, at viden om børns udvikling og ADHD sammen med eksempler fra andre forældre tilsammen kan give en større forståelse for netop jeres barn. Derfor kobler vi psykologisk og pædagogisk viden om ADHD til de enkelte redskaber fra De Utrolige År.® Når I deltager på forældretræningskursus lader vi rettepennen blive hjemme og leder sammen efter succes’erne og ressourcerne.

Forskning viser en stor positiv effekt af kurset. Forældre og børn udvikler et mere positivt samvær, hvilket gør, at barnets ADHD symptomer mindskes, så den negative adfærd nedbringes og barnets sociale kompetencer øges. Forældrene fortæller, at de oplever et lavere stressnivau, en øget tilfredshed med forældrerollen og at brugen af skæld ud bliver mindre.

Forløbets indhold

På kurset er der et overordnet fokus på det positive samvær mellem forældre og barn. Som forælder får I en ny forståelse af ADHD, og hvordan den præger jeres barns adfærd. I vil møde andre forældre en gang om ugen over et halvt år, og sammen lærer I håndgribelige strategier, der styrker relationen og opbygger selvværd. Der er tilbud om børnepasning og mad ifm. kurset.

Vi tilbyder derudover en netværksaften for andre familiemedlemmer eller fagpersoner omkring barnet. Her deler vi ud af vores viden om ADHD og giver en indføring i programmet. På den måde bliver det lettere for netværket at støtte op om jer som familie.

Vi starter løbende kurser. Kontakt os for at høre mere om dato for næste hold og dine muligheder.

For mere information og tilmelding kontakt info(at)adhdcenter.dk eller tlf. 70 272 276. 

iKomet – online forældrekursus

Rådgivning

Center for ADHD tilbyder både handlingsorienteret forældrerådgivning tilpasset familiens udfordringer, og individuelle terapiforløb til personer med ADHD eller ADHD-relaterede problemstillinger. Terapien er en samarbejdsrelation, hvor vi ser tillid og tryghed som forudsætning for, at der kan ske forandring. Sammen med psykologen lægger I en plan for forløbet. Ved slutningen af hver samtale får du opgaver med hjem til næste gang.

Praktiske oplysninger

En samtale varer typisk 60 minutter. Længden af et forløb varierer, og nogle gange kan en enkelt samtale eller to være nok. Tidspunkter for samtaler aftales individuelt med psykologen.

Samtalerne foregår på Center for ADHD eller via Skype.
 

Hold dig opdateret!

Følg med på vores blogs, hvor vi deler nyeste viden, forskning og inspiration til at skabe en bedre hverdag for børn med ADHD. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspiration og viden direkte i din indbakke. 

Følg os

Nyhedsbrev