ADHD i familien

En familie med ADHD

Det kan være krævende at være forældre til et barn med ADHD. Nogle forældre føler sig fastlåst i en situation af afmagt, utilstrækkelighed og frustration. Men sådan behøver et liv med børn, der har ADHD, ikke at være.

Vi yder en tidlig helhedsorienteret indsats i familier, der har børn med urolig adfærd eller ADHD og lignende udfordringer. 

Som ung eller voksen kan man også opleve udfordringer med at få hverdagen til at fungere. Man kan have svært ved at koncentrere sig, opleve udfordringer med at handle overilet i situationer eller opleve en hverdag med uro i kroppen. Også her er der hjælp at hente med værktøjer til at mestre hverdagen. 

DINE MULIGHEDER

Forældretræning

Gruppeforløb (invest in Play®)

Et forældretræningsforløb på Center for ADHD er et forebyggende og behandlende tilbud til forældre med børn i alderen 3-9 år med ADHD eller lignende vanskeligheder. 

Programmet er baseret på forskning og lever op til de nationale kliniske retningslinjer for behandling af ADHD. Vi er meget optaget af at følge og dokumentere effekten af indsatsen. Derfor måler vi effekten ved hjælp af 5 standardiserede spørgeskemaer før og efter deltagelsen i forældreprogrammet. 


Vi tror på, at viden om børns udvikling og ADHD sammen med eksempler fra andre forældre tilsammen kan give en større forståelse for netop jeres barn. Derfor kobler vi psykologisk og pædagogisk viden om ADHD til de enkelte redskaber i programmet.  
                                                         
Gruppeforløbet består af forældre til 7 børn i alderen 3-9 år med ugentligt fremmøde i 12 uger. Vi har egen visitation og deltagelse på forløbet kræver ikke en ADHD diagnose.
Individuelt forløb (PMTO)

PMTO er særligt velegnet til familier, som har et barn med ADHD eller lignende adfærd. Denne adfærd får ofte barnet til at stå uden for sociale fællesskaber, og børn med disse udfordringer har brug for at lære en mere social og konstruktiv måde at være sammen med andre på. 

Det er jer som forældre, der skal hjælpe jeres barn til nye, positive mønstre og formålet med forløbet er at støtte og styrke jer i samværet med jeres barn og jeres rolle som forældre.

Deltagelse på forløbet kræver ikke en ADHD diagnose og tilmelding foregår via visitationssamtale med en af vores faglige medarbejdere.

På Center for ADHD tilbyder vi PMTO til familier med børn i alderen 9-12 år, som en del af vores fondsstøttede aktiviteter og til familier med børn i alderen 13-17 år med fuld egenbetaling. 

I det individuelle forløb mødes terapeut og forældre almindeligvis en time en gang ugentligt. Forløbet tilrettelægges efter familiens aktuelle behov og kan derfor variere i længde. Et forløb på Center for ADHD strækker sig over 10 - 12 sessioner.


Online forældretræning (iKomet)

iKomet er et online forældretræningsprogram, som giver jer som børnefamilie mulighed for fleksibelt at få hjælp online - uafhængigt af hvor I bor, hvilke tilbud der er i jeres kommune og på de tidspunkter, der passer jer bedst.

iKomet er målrettet familier, hvor I som forældre måske oplever at skælde for meget ud, hvor barnets temperament er voldsomt, hvor I oplever at komme til kort ift. opdragelsen af jeres barn, eller hvor I blot ønsker strategier til at styrke relationen til jeres barn og skabe bedre trivsel.

I hvert afsnit vil der være 1-2 sider med viden om eller støtte til børn med ADHD eller lignende udfordringer. Disse sider kan man blot bladre hurtigt forbi, hvis det ikke er relevant. Men siderne er tilgængelige for alle forældre, der ønsker at gennemgå iKomet. 

Programmet er målrettet familier med børn i alderen 3-11 år og har vist sig hjælpsomt til at mindske konfliktniveau i familier, give større sikkerhed i forældrerollen samt reducere adfærdsproblemer hos barnet og dermed styrke trivslen.

Mestringsforløb for unge & voksne (18+)

Mestringsforløbet hos Center for ADHD er et gruppeforløb målrettet unge og voksne fra 18 år og opefter med ADHD/ADD eller lignende udfordringer. 

Som ung eller voksen kan man opleve udfordringer med at få hverdagen til at fungere. Man kan have svært ved at koncentrere sig, opleve udfordringer med at handle overilet i situationer eller opleve en hverdag med uro i kroppen. 

På mestringsforløbet for unge og voksne med ADHD arbejder vi blandt med at forstå egne udfordringer, tanker, følelser og adfærd, styrke opmærksomheden, hukommelsen og organiseringsevnen samt konflikthåndtering og problemløsning.

Man behøver ikke have en diagnose for at deltage i vores forløb og tilmelding foretages via en visitationssamtale med en af vores faglige medarbejdere. 

Forløbet består af 8 sessioner af 2 timers varighed og afvikles i vores lokaler i Aarhus. Der er som udgangspunkt fremmøde én gang om ugen. Holdet består af 10-14 deltagere samt to gruppeledere.

Hver mødegang har et specifikt tema og der vil være en god veksling af gruppedrøftelser, teori/undervisning og øvelser, som giver deltageren redskaber til at tackle de udfordringer, som de kender fra dagligdagen.


Rådgivning

Center for ADHD tilbyder både handlingsorienteret forældrerådgivning tilpasset familiens udfordringer, og individuelle terapiforløb til personer med ADHD eller ADHD-relaterede problemstillinger. Terapien er en samarbejdsrelation, hvor vi ser tillid og tryghed som forudsætning for, at der kan ske forandring. Sammen med psykologen lægger I en plan for forløbet. Ved slutningen af hver samtale får du opgaver med hjem til næste gang.

Vi forholder os kritisk til, om vi er den bedste partner for dig til et individuelt rådgivningsforløb. I vores rammer for individuel rådgivning kan du læse mere om, hvornår og i hvilke situationer, du med fordel kan vælge os, og hvornår vi anbefaler, at du søger hjælp et andet sted. 

Praktiske oplysninger


En samtale varer typisk 60 minutter.

Længden af et forløb varierer, og nogle gange kan en enkelt samtale eller to være nok.

Tidspunkter for samtaler aftales individuelt med psykologen/terapeuten.

Samtalerne foregår på Center for ADHD eller via en sikker online forbindelse.
 

Kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre om muligheden for opstart af forløb. 

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration og viden

* indicates required
Hvilket nyhedsbrev vil du modtage?
Accept af persondatapolitik *
Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet med et klik.

Følg med på vores blogs, vi deler nyeste viden, forskning, inspiration til at skabe bedre hverdag for børn med ADHD. 

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev - enten som forælder eller fagperson.