Hjælp til ADHD i børnehaven

ADHD diagnostiseres som oftest først i skolealderen, men det kan være vigtigt at være opmærksom på de tidlige tegn på ADHD, da symptomer på ADHD forskningsmæssigt har vist sig relativt stabile fra 3-6 år og frem. Den tidlige opsporing skal være med til at sikre en forebyggende indsats. I børnehavealderen skal vi være særligt opmærksomme på følgende:

  • Forsinket modenhed
  • Børn, der kommer til kort når de forsøger at indgå i de sociale relationer.
  • Børn der er svære at fastholde ved samling, spisning mm.

Impulsivitet:

  • Børn der oftere kommer i konflikter, som handler på deres indskydelser uden at nå at tænke på konsekvenserne.
  • Svært ved at vente på tur.

Hyperaktivitet:

  • Motorisk uro, har svært ved at sidde stille, taler som et vandfald, piller ved alting
  • Planløs adfærd

Opmærksomhedsvanskeligheder:

  • Børn, der reagerer kraftigt på overgange og skift.
  • Børn, der tilsyneladende ikke hører efter. 

Deltag gratis på webinar om tidlige tegn på ADHD

Hvis et barn har flere af ovenstående adfærd eller karakteristika er det vigtigt at sætte ind med pædagogiske strategier der støtter op om barnets udvikling og trivsel, uanset om der er tale om ADHD eller ej. I nedenstående tre film møder vi Frej som oplever flere af ovenstående problemstillinger. Filmene giver konkrete pædagogiske strategier til hvordan vi som voksne kan styrke Frej og andre børns evne til at indgå i de sociale relationer, samarbejde med de voksne, deltage i aktiviteter og regulere følelser.

 Se nedenstående film "Flyt fokus - positiv opmærksomhed". 

Inspirationshæftet: ”Leg med mig”

Leg er en af de vigtigste aspekter af børns opvækst. Børn udvikler sig og lærer gennem leg. Læringen opstår særligt, når man har det sjovt, når legen er meningsfuld, når der er social interaktion, og når man er engageret og eksperimenterer. ”Leg med mig giver konkrete legeforslag og pædagogiske strategier til hvordan du kan understøtte udviklingen af både fysiske, sociale, kognitive, kreative og følelsesmæssige evner hos barnet og dermed optimerer barnets læring gennem leg. 

Læs mere om hæftet eller bestil det ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læringsvideoer

Godt at vide

Hold dig opdateret!

Følg med på vores blogs, hvor vi deler nyeste viden, forskning og inspiration til at skabe en bedre hverdag for børn med ADHD. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag inspiration og viden direkte i din indbakke.