Center for ADHD i Grønland

Center for ADHD har i 2021 og 2022 flere gange været i Grønland for at uddanne og afholde kurser for fagprofessionelle, der arbejder med børn, unge og familier. Disse besøg er sket i samarbejde med Qeqqatta Kommune, som har investeret i evidensbaserede indsatser i byerne Sisimiut og Maniitsoq på Grønlands vestkyst.

Uddannelse af gruppeledere i De Utrolige År®
Den primære familierettede indsats var uddannelse af gruppeledere i De Utrolige År®. Ole Falkesgaard, familiekonsulent ved Center for ADHD, var i efteråret 2021 i Sisimiut, hvor han uddannede elleve nye gruppeledere. Fokus fra Qeqqatta Kommune er en kvalitetssikret tidlig indsats, som skal komme børn og familie i hele kommunen til gavn. Vi ser frem til at følge med på sidelinjen hos vores nye bekendtskaber nordpå.

Kompetenceudviklingsforløb
I både Sisimiut og Maniitsoq har Marie Stegger Sørensen, centerchef, og Astrid Jungberg Bjørn, projektmedarbejder, Center for ADHD, afholdt kompetenceudviklingsforløb. Forløbene har haft til formål at styrke det tværprofesionelle samarbejde blandt pædagoger, lærere, psykologer og andre fagpersoner i byerne. Til dette er hentet inspiration fra evidensprogrammet De Utrolige År®.

Medarbejderne er undervejs blevet inviteret ind i drøftelse, øvelse, samtale og leg ud fra principperne fra De Utrolige År®. Der har været særligt fokus på etablering af gode relationer til børnene, og det positive samvær var i højsæde hos alle professioner.

I samarbejder med de engagerede kursister, blev der skabt rum for at tale om, hvordan man bedst muligt sikrer et fælles grundlag og sprog i denne positive tilgang til både børn med og uden opmærksomhedsforstyrrelser. Baseret på erfaringer fra tidligere, blev der sat god tid af til at fordybe sig i, hvordan vi bedst muligt sikrer en forankring af den nye viden i egen praksis på skoler og dagtilbud i både Sisimiut og Maniitsoq.

Med masser af gode snakke og oplevelser i rygsækken glæder vi os over at skabe et afsæt for bedre hverdage med mere leg og læring i dagtilbud og skoler for alle børn – nu også i Grønland.

Grønlandske materialer
I forbindelse med indsatserne har Qeqqatta Kommune oversat bøgerne ”Leg med mig – Bedre hverdag”, ”Bogen til forældre” samt ”Viden og Forståelse – ADHD”. Materialerne på grønlandsk skal understøtte det videre arbejde med principper fra De Utrolige År® i skole, dagtilbud og hjemmet, så viden og forståelse vedligeholdes. 

Vil du vide mere?
Hvis du også er interesseret i materialerne kan de bestilles via denne bogbestillingsformular. Skriv også gerne til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du er interesseret i de grønlandske bøger, eller hvis du ønsker at høre mere om, hvordan vi kan skræddersy et forløb, der passer til jeres dagtilbud, skole eller kommune.

 

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev - enten som forælder eller fagperson.