Konference om styrket samarbejde mellem sektorer

Hvordan styrker vi den mentale sundhed hos børn og unge og sikrer sammenhængende indsatser af høj kvalitet? Vær med, når Center for ADHD, i samarbejde med Socialstyrelsen og Sundhedsstyrelsen, holder konference og få inspiration fra både ind- og udland til samarbejdet på tværs af sektorer.

Hør blandt andet hovedtaler Dr. Caroline White fortælle om, hvordan de i Manchester har opbygget et helt unikt samarbejde mellem offentlige organisationer – nationale og kommunale – og aktører fra civilsamfundet. Hør også centerchef fra Center for ADHD Marie Stegger Sørensen fortælle om tidligt forebyggende indsatser med særligt henblik på data om effekt og økonomi.

Konferencen henvender sig til dig, der arbejder i PPR eller på social- eller sundhedsområdet, og som ønsker at styrke det tværsektorielle samarbejde og sammenhængskraften mellem region og kommune.

Det kan du opleve på dagen

Første hovedtaler er Dr. Caroline White, som fortæller om, hvordan de i Manchester gennem de seneste 20 år har opbygget et helt unikt samarbejde mellem offentlige organisationer – nationale og kommunale – og aktører fra civilsamfundet.

Du kan desuden høre Sundhedsstyrelsen fortælle om de faglige hovedpointer i de nationale kliniske retningslinjer til børn og unge med ADHD eller autisme, og hvordan man arbejder med retningslinjerne i praksis.

Professor emeritus og børnesundhedsforsker Bjørn Holstein giver et indblik i, hvad forskningen siger om mental sundhed og sygdom hos børn og unge i alderen 10-24 år, og afslutningsvis vil centerchef i Center for ADHD Marie Stegger Sørensen fortælle om tidligt forebyggende indsatser med særligt henblik på data om effekt og økonomi.

Aktuelle videnssessions

Dagen byder desuden på forskellige aktuelle videnssessioner. Vær fx med, når Region Hovedstaden beretter om arbejdet med at styrke den tværsektorielle indsats i nærmiljøet til gavn for børn og unges mentale sundhed.

Du kan også blive klogere på, hvordan forældreprogrammer støtter børn med ADHD med fokus på både det faglige perspektiv og forældrenes perspektiv.

Vælg en af de tre parallelle sessions

Tidligt forebyggende indsatser i dagtilbud, skoler og samarbejde med PPR
v/ pædagogiske konsulenter Henrik Kyed Steffensen og Mette Birk Jakobsen, samt psykolog og centerchef Marie Stegger Sørensen, Center for ADHD

Forældreprogrammer som virksom indsats til børn med ADHD
v/ psykolog Christina Elvira Læsø, sundhedsplejerske Trine Fog og støttepædagog Jannie Marie Krarup Høj, Mariagerfjord Kommune

Styrket tværsektoriel indsats for børn og unges mentale sundhed (STIME)
v/ en af de deltagende kommuner

 

Se det fulde program for dagen her. Tilmelding er bindende og foregår via dette link.

 

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev - enten som forælder eller fagperson.