At der er stærk evidens for effekten af de forskningsbaserede forældreprogrammer er påvist adskillige gange i national og international forskning.
Det er dog også vigtigt som organisation at kunne lave sin egen lokale opfølgning på effekten af flere årsager:
- Sikre viden om lokal effekt
- får børn og familier en virksom indsats?
- Levere data til gruppelederes og teamets egen organisatoriske læring og refleksion
- Levere data til strategiske niveauer i organisationen
– legitimere investeringen i indsatsen og sikre fortsat organisatorisk prioritering af indsatsen
Derfor er vi glade for at kunne tilbyde adgang til en database, som er specifikt designet til screening og effektopfølgning på individ, gruppe og organisatorisk niveau.
Databasen indeholder spørgeskemaer vedrørende barnets trivsel, adfærd og kompetencer og forældres stressniveau og mentale helbred. Spørgeskemaerne kan let sendes ud til respondenterne via e-mail. Databasen gør skemaerne op, så arbejdstiden for den enkelte kliniker er minimal. Der kan med nogle få klik trækkes rapporter på alle ovenfor nævnte niveauer.
Databasen er konstrueret, så den lever op til gældende GDPR-regler, således at den enkelte organisation eller kommune har adgang til egne data, mens Center for ADHD og invest in Play kun har adgang til aggregeret og anonymiseret data.
invest in Play samarbejder med en hollandsk forsker ved navn Bram Orobio de Castro om effektstudie af programmet. Til det formål måler vi før, efter og ved tre måneders opfølgning med ECBI (adfærdsvanskeligheder) og PSI (stressniveau hos forældre). Vi håber, at mange organisationer og kommuner vil anvende netop disse spørgeskemaer og bidrage til forskningen, samt give feedback og derved gøre os klogere på, hvordan vi fortsat kan optimere programmet og implementeringen.
Derudover kan man indhente feedback fra forældrene på de enkelte sessioner hurtigt og enkelt med anvendelse af QR koder, som generes direkte på hvert enkelt hold i databasen.