Hjælp til forældre, som har børn med ADHD
Er du i dialog med PPR eller en familierådgiver om hjælp til dig som forælder til et barn med ADHD, så er der et par ting, der kan være gode at vide. Kommuner har mange forskellige tilbud – og ikke alle er veldokumenterede ift. at kunne hjælpe familier med børn med ADHD.
Sundhedsstyrelsen har udviklet en National Klinisk Retningslinje for børn og unge med ADHD. I den gives der en stærk anbefaling af forsknings- og evidensbaserede forældreprogrammer. Det anbefales endda at gå i gang med forældretilbud og pædagogiske initiativer uden der behøver at foreligge en diagnose. En stærk anbefaling betyder, at der er god dokumentation for behandlingen, at behandlingen er i overensstemmelse med, hvad borgere ønsker samt, at der ikke er nogle utilsigtede bivirkninger af indsatsen.
Her kan du læse retningslinjen
Her er et par ting, du kan spørge din PPR psykolog eller familierådgiver om:
- Er den indsats, I tilbyder os forsknings- eller evidensbaseret – og er der fokus på ADHD og typiske tillægsvanskeligheder?
- Hvad er resultaterne i forskningen af denne indsats?
- Måler I selv løbende resultater for familier i jeres praksis og opnår I de samme resultater lokalt, som i forskningen med denne indsats?
Eksempler på programmer, der lever op til kriterierne i de Nationale Kliniske Retningslinjer
invest in play®
iKomet (online)
PMTO – Parent Management Training Oregon
De Utrolige År®
New Forest Parenting Program
MST
Familie og Netværk
(OBS: Listen er ikke udtømmende, der kan være andre gode programmer, som vi blot ikke kender til)