Viden

Pressemeddelelse

Danmarks første online forældretræningsprogram skal hjælpe flere familier og børn til øget trivsel

Center for ADHD i Aarhus søsætter med støtte fra Ole Kirks fond et nyt landsdækkende tilbud, som giver børnefamilier mulighed for at få hjælp online - uafhængigt af hvor de bor, hvilke tilbud der er i den enkelte kommune og på de tidspunkter, der passer dem. Det betyder, at langt flere familier kan få hjælp og støtte, og at der nu er mulighed for at sætte ind med hjælp tidligt, så vi kan vende en negativ udvikling og styrke familiens trivsel. 

Hvad skal der til for at inklusionen lykkes i vores daginstitutioner?

Hvad skal der til for at inklusionen lykkes i vores daginstitutioner? Psykolog Line Møller snakker med Kjeld Rasmussen i Pædagogisk Tidsskrift. Der peges blandt andet på god normering, viden om ADHD og konkrete pædagogiske strategier samt et godt samarbejde som afgørende faktorer. 

Læs hele artiklen her

ADHD er ikke bare en børnediagnose

ADHD er ikke bare en børnediagnose 
Tal viser, at flere voksne kommer i behandling. Helle Hartung fortæller til dr.dk, hvorfor flere voksne får diagnosen.

Læs hele artiklen

Det hjælper at træne forældre til børn med ADHD

Tidlig forældretræning kan hjælpe familier med børn med ADHD ved at lette hverdagen, reducere konflikter, forebygge og mindske nogle af barnets vanskeligheder og øge forældrenes oplevelse af mestring og tilfredshed. Marie Louise Rimestad fra Center for ADHD har skrevet en artikel til ph.d. – stafetten i P – Psykologerne fagmagasin. 

Læs hele artiklen

ADHD: Forældretrænning har effekt

Det er overskriften på en artikel i Psykolog Nyt 02-2015, der beskriver hvordan flere års erfaring på Center for ADHD viser at forældretræning har en positiv effekt for børn med en ADHD-diagnose. Den nyeste forskning på området underbygger centrets erfaringer.

Læs artiklen

Ros gør det lettere at takle børns ADHD

“Når man har et barn med adhd, kan man næsten ikke rose for meget.”

Det fortalte psykolog ved Center for ADHD Maria Møller Cassøe i en artikel i Politiken 8. december 2014. I artiklen kan du også møde et forældrepar, som har fået hjælp til at takle hverdagens udfordringer på Center for ADHD, og læse mere om, hvordan centrets forældretræning foregår.

Læs artiklen her

Forældretræning giver mindre stress

”Forældrene fortæller, at de oplever mindre stress og føler sig mere kompetente.”

Den 25. oktober 2014 bragte Aarhus Stiftstidende en artikel om Center for ADHD. Artiklen fokuserer på, hvordan man som forældre via forældretræning, redskaber og øvelse kan blive klædt på til at håndtere en hverdag med børn, der har uro og opmærksomhedsvanskeligheder. Artiklen fortæller også om resultaterne af Tea og Anegen Trillinggaards forskning hos Center for ADHD.

Læs artiklen fra Aarhus Stiftstidende

ADHD og Autisme kan opdages allerede før 2-års alderen

En dansk forsker bekræfter på videnskab.dk, at ADHD kan opdages, når børnene er helt små, og at det betaler sig at sætte tidligt ind.

Læs artiklen her

Disciplin i Folkeskolen

I radioprogrammet Selskabet på Radio 24syv diskuterer Ditte Okman og Karen Straarup disciplinen i folkeskolen. Mette Bertelsen fra Center for ADHD udtaler sig i den forbindelse om de positive sider af disciplinering.

Hør radioprogrammet her

Skydning er godt for børn med ADHD

Psykolog Lene Straarup udtaler sig i denne artikel om hvorledes skydning kan styrke koncentrationsevnen hos børn med ADHD.

Læs artiklen her

Handicappede møder mange fordomme

Centerleder Helle Hartung udtaler sig i denne artikel fra TV2 omkring fordomme personer med ADHD møder i hverdagen.

Læs artiklen her

Penge fra Lego fond

TV2 Østjylland besøgte Center for ADHD i forbindelse med centrets åbning. Her fortæller de om centrets arbejde og tilblivelse.

Se indslaget

Ros og ro fra forældre kan mildne ADHD

Den overskrift kunne man læse i Jyllands-Posten den 29. august 2014, hvor to artikler satte fokus på Center for ADHDs resultater med forældretræning målrettet ADHD. 

Læs artikel i Jyllands Posten (kræver login)

Mindre ADHD-medicin til de små

DRs sundhedssite fortæller historien om, at forældretræning og støtte bør være førstevalg i behandlingen af førskolebørn med ADHD.

Læs artiklen