HELLE HARTUNG

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

”Jeg har altid arbejdet med de svære og skæve børn og deres familier. Det er dybt meningsfyldt at finde nye muligheder sammen med dem. Familier til et barn med ADHD befinder sig ofte i en fastlåst situation, hvor det er svært at se udveje."

”Forældre til et barn med ADHD har fået et barn, der udfordrer dem helt ud over kanten, og de bliver afprøvet i deres forældre­egenskaber. Så de har brug for nogen, der vejleder og støtter dem og siger: Ja, det er rigtigt, det du gør. Bliv ved! Og bruger du den her adfærd eller den her teknik, så vil du få et meget roligere barn.” ”Centret her er en nytænkning inden for et område, der trænger til et løft. Og det er en stor glæde at være med i arbejdet og høre, at det gør en forskel. Vi får hele tiden positive tilbagemeldinger fra forældre, der har fået en bedre kontakt med deres børn, så vi har faktisk hænderne oppe hver dag!”

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 22 24 80 03 

LENE STRAARUP

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

”ADHD er også en gave af kreativitet og innovation. Vi er nødt til at have folk i vores samfund, der tænker skævt og ud af boksen og får idéer hele tiden, og det er også et kendetegn ved hyperaktiviteten. Men det, der tit er sket for børnene, er, at de er blevet mødt forkert. Deres iboende vanskeligheder er blevet mødt med skældud og skældud og skældud. Og mange bliver ulykkelige, kede af det og depressive. Selve ADHD’en forsvinder ikke på vores halve års kursus, men vi kan give forældrene muligheden for at møde deres børn på en måde, så de ikke udvikler en adfærdsforstyrrelse oveni.”

”Det handler meget om hvordan vi bruger ordene. Hvis vi siger ”Du må IKKE slå” til barnet, så fylder det med at SLÅ reelt mest i barnets opfattelse. Barnet skal præges med sætninger, der positivt udtrykker, hvad vi ønsker, det skal. Ordet IKKE skal helst ud af sætningerne.”

”Børn med ADHD skal respekteres for deres gode intention, selvom der kommer noget andet ud af det. De ville måske bare række dig mælken, og så væltede der igen en tallerken på gulvet, fordi det går lidt for hurtigt. Og det gør en stor positiv forskel, når forældrene kan se den gode vilje.”

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 53 73 57 00

MARIA MØLLER CASSØE

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

”Tit er børn med ADHD meget kvikke, men de kan have svært ved fungere sammen med andre børn. De får rigtigt mange idéer og er måske to skridt foran de andre børn. De vil egentligt gerne de andre børn, men de får det svært og kommer til at gøre sig uheldigt bemærkede, fordi det impulsive fylder så meget. At få tænkt før de handler, kan være rigtigt svært for de børn.” 

”Selvom forskerne stadig arbejder med at gøre diagnosen på ADHD mere og mere præcis, så handler det om børn med problemer, der ligner hinanden. Og de har forældre, der har store vanskeligheder med at få en hverdag til at fungere. Kan vi hjælpe forældrene – og dermed børnene ­ med relativt enkle værktøjer, og ved at de møder hinanden ­ så er det en stor motivation for mig.” 

”Det bedste ved arbejdet her er at se forældrenes skuldre sænke sig en lille smule. At se at de tager tingene til sig – og måske deler dem med andre”. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 53 73 57 03

LUISE BÆK BOMME

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

Min interesse og motivation for at arbejde med ADHD ligger i, at hjælpe de voksne omkring børnene til at skabe en god hverdag. Forældre til børn med uro og opmærksomhedsvanskeligheder har en svær opgave og kan derfor have brug for et særligt fokus på deres tilgang til børneopdragelse, hvis de skal opleve succes som familie. Det skønne er, at vores forældrekurser gør det muligt at komme dertil, hvor hverdagen er et rart sted at være. Det er ikke sikkert, at den ser ud som man først havde forestillet sig den ­ men den er bedre, gladere og mindre konfliktfyldt. Og når det sker kan man få tid til at dvæle ved de kvaliteter, som ens familie rummer og vokse som den, man er. 

Det samme gælder i arbejdet med professionelle omkring barnet. Det er en svær opgave. Og så længe hverdagen består i, at lave brandslukning, er det ikke særligt sjovt at være sammen. Men i det øjeblik man oplever at have konkrete strategier til at skabe en god kontakt, fremme den positive adfærd og begrænse konflikterne giver det mulighed for at hæfte sig ved de personlige kvaliteter, som barnet besidder. Og så er det jo pludselig fedt at arbejde professionelt med at fremme ungernes udvikling. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 22 81 67 77

LINE MØLLER

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

"Jeg er stødt på mange skønne børn i mit arbejde med børn her på centret. Det der slår mig mest, er hvor meget børnene udvikler sig, og alt det de kan, når blot de får positiv opmærksomhed og nogle gode rammer at være i. Når man sætter noget ind på kontoen hos disse børn, ved at lege med dem, rose og belønne dem, får man lynhurtig tilbagebetaling i form af positiv adfærd, knus, kram og kærlige ord." 

"Jeg er dybt imponeret over hvordan forældrene på vores kurser knokler for at skabe forandringer for deres børn og i deres familier. På trods af de mange udfordringer som familierne står i, arbejder de hårdt og målrettet det halve år, de er på kursus ­ og det giver pote. Det gør selvfølgelig ikke at alle udfordringer forsvinder, men forældrene oplever at de bliver i stand til at håndtere dem anderledes, og at de kommer tilbage i føresædet." 

"Jeg er optaget af hjernens udvikling og plasticitet. At hjernen er plastisk betyder at den forandrer og udvikler sig som følge af de miljømæssige påvirkninger,, især mens man er barn. Det understreger vigtigheden at det arbejde vi laver her på centret, fordi vi udnytter det store potentiale, der ligger i den tidlige indsats og skubber barnets udvikling i en positiv retning." 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 20 99 94 13

OLE FALKESGAARD

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

”At man, når det i sandhed skal lykkes En at føre et andet menneske hen til et andet sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der , ­ Dette er hemmeligheden i al hjælpekunst!”(Citat: Søren Kirkegaard). ” 

For mig står denne læresætning som den mest fundamentale, også når det handler om ADHD, ­ Jo mere vi er i stand til at forstå og sætte os ind eksempel vis barnet med ADHD, jo lettere vil vi sammen være i stand til at hjælpe og stille realistiske forventninger 

Bag enhver handling ligger som regel en positiv intention, dette gælder også børn med ADHD –adfærd. Uanset hvor uhensigtsmæssig børns adfærd umiddelbart kan fremstå, så indeholder det intentioner og koder, som kalder på nogle reaktioner fra de voksne. Det kan være en vanskelig opgave at tyde alle disse intentioner og koder, og her er det at vores forældrekurser kan være en god ide. 

Jeg er optaget af at samarbejde med forældre og andre voksne til børn med ADHD og udvikle forståelser og ideer til, hvordan man lige præcis bedst kan takle specifikke udfordringer og støtte op omkring barnets udvikling og behov. 

Jeg synes noget af det bedste ved forældrekurserne er, at mærke betydningen af at være med i gruppe, hvor der kan opstå samhørighed og gensidig støtte omkring forældrenes udfordringer. Jeg er vild med at arbejde med vores forældregrupper og nyder de øjeblikke hvor forældre oplever små og store succeser omkring deres barn. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 22 34 63 71

MARIE LOUISE RIMESTAD

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

Jeg har specialiseret mig i forældretræning til ADHD fordi jeg synes det er et spændende og vigtigt område i rivende udvikling. Selvom vi ved fra forskningen, at man ikke kan fjerne alle ADHD symptomer hos børn, så ved vi, at vi kan mindske nogen af de vanskeligheder både børnene og forældrene oplever, blandt andet ved forældretræningskurser som hos os på ADHD.

Det er udfordrende at være forælder. Men at være forælder til et barn med ADHD vanskeligheder er en særligt krævende opgave. Fordi børnene kan have svært ved at sidde stille, vanskeligt ved at tage imod en besked og har problemer med at samle sig om hverdagsaktiviteter og gøremål, kræver det at forældrene har en høj grad af viden om barnets udfordringer, organisering af hverdagen og ikke mindst tålmodighed. Som forælder til et barn med ADHD kan man nemt komme til at skælde ud og være negativ.

I mit ph.d. projekt, fandt vi ud af, at forældre der havde været gennem et forældretræningsforløb på Center for ADHD blev mere positive i deres forældrestil, blev mindre kritiske og negative og oplevede en større mestring i og tilfredshed med at være forælder. Vi fandt også ud af, at det lader til at være denne udvikling hos forældrene, der skaber forandring hos børnene. Så når vi skruer på forældrenes strategier, har det altså effekt på barnets symptomer og adfærd. Det er da vidunderligt!  

”Jeg er vild med den måde, Center for ADHD arbejder på. At være med til at klæde alle på til at være de bedste voksne for barnet, er simpelthen så meningsfuldt.”

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 53 73 57 02

BETTY KROMAN

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

Mine efterhånden mange års erfaringer med forældrekurser har været noget af det mest meningsfulde arbejde, jeg har været en del af. Den overvejende positive feedback fra de mange forældre jeg har samarbejdet med, har bestyrket mig i, at forældrekurserne for mange har været begyndelsen på en ny og mere håbefuld fremtid som familie. 

"Det er nogle skønne børn og meget søde familier der kommer her på Center for ADHD, men det er også familier der er pressede på flere fronter. Det er både meningsfyldt og livsbekræftende at kunne gøre en forskel for disse familier i mit arbejde. Det er derfor vigtigt for mig at kunne sende dem glade ud af døren." 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 70 27 22 76