LENE STRAARUP

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

”ADHD er også en gave af kreativitet og innovation. Vi er nødt til at have folk i vores samfund, der tænker skævt og ud af boksen og får idéer hele tiden, og det er også et kendetegn ved hyperaktiviteten. Men det, der tit er sket for børnene, er, at de er blevet mødt forkert. Deres iboende vanskeligheder er blevet mødt med skældud og skældud og skældud. Og mange bliver ulykkelige, kede af det og depressive. Selve ADHD’en forsvinder ikke på vores halve års kursus, men vi kan give forældrene muligheden for at møde deres børn på en måde, så de ikke udvikler en adfærdsforstyrrelse oveni.”

”Det handler meget om hvordan vi bruger ordene. Hvis vi siger ”Du må IKKE slå” til barnet, så fylder det med at SLÅ reelt mest i barnets opfattelse. Barnet skal præges med sætninger, der positivt udtrykker, hvad vi ønsker, det skal. Ordet IKKE skal helst ud af sætningerne.”

”Børn med ADHD skal respekteres for deres gode intention, selvom der kommer noget andet ud af det. De ville måske bare række dig mælken, og så væltede der igen en tallerken på gulvet, fordi det går lidt for hurtigt. Og det gør en stor positiv forskel, når forældrene kan se den gode vilje.”

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 53 73 57 00

LUISE BÆK BOMME

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

Min interesse og motivation for at arbejde med ADHD ligger i, at hjælpe de voksne omkring børnene til at skabe en god hverdag. Forældre til børn med uro og opmærksomhedsvanskeligheder har en svær opgave og kan derfor have brug for et særligt fokus på deres tilgang til børneopdragelse, hvis de skal opleve succes som familie. Det skønne er, at vores forældrekurser gør det muligt at komme dertil, hvor hverdagen er et rart sted at være. Det er ikke sikkert, at den ser ud som man først havde forestillet sig den ­ men den er bedre, gladere og mindre konfliktfyldt. Og når det sker kan man få tid til at dvæle ved de kvaliteter, som ens familie rummer og vokse som den, man er. 

Det samme gælder i arbejdet med professionelle omkring barnet. Det er en svær opgave. Og så længe hverdagen består i, at lave brandslukning, er det ikke særligt sjovt at være sammen. Men i det øjeblik man oplever at have konkrete strategier til at skabe en god kontakt, fremme den positive adfærd og begrænse konflikterne giver det mulighed for at hæfte sig ved de personlige kvaliteter, som barnet besidder. Og så er det jo pludselig fedt at arbejde professionelt med at fremme ungernes udvikling. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 22 81 67 77

LINE MØLLER

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

"Jeg er stødt på mange skønne børn i mit arbejde med børn her på centret. Det der slår mig mest, er hvor meget børnene udvikler sig, og alt det de kan, når blot de får positiv opmærksomhed og nogle gode rammer at være i. Når man sætter noget ind på kontoen hos disse børn, ved at lege med dem, rose og belønne dem, får man lynhurtig tilbagebetaling i form af positiv adfærd, knus, kram og kærlige ord." 

"Jeg er dybt imponeret over hvordan forældrene på vores kurser knokler for at skabe forandringer for deres børn og i deres familier. På trods af de mange udfordringer som familierne står i, arbejder de hårdt og målrettet det halve år, de er på kursus ­ og det giver pote. Det gør selvfølgelig ikke at alle udfordringer forsvinder, men forældrene oplever at de bliver i stand til at håndtere dem anderledes, og at de kommer tilbage i føresædet." 

"Jeg er optaget af hjernens udvikling og plasticitet. At hjernen er plastisk betyder at den forandrer og udvikler sig som følge af de miljømæssige påvirkninger,, især mens man er barn. Det understreger vigtigheden at det arbejde vi laver her på centret, fordi vi udnytter det store potentiale, der ligger i den tidlige indsats og skubber barnets udvikling i en positiv retning." 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 20 99 94 13

OLE FALKESGAARD

Hvorfor jeg arbejder med ADHD?

”At man, når det i sandhed skal lykkes En at føre et andet menneske hen til et andet sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der , ­ Dette er hemmeligheden i al hjælpekunst!”(Citat: Søren Kirkegaard). ” 

For mig står denne læresætning som den mest fundamentale, også når det handler om ADHD, ­ Jo mere vi er i stand til at forstå og sætte os ind eksempel vis barnet med ADHD, jo lettere vil vi sammen være i stand til at hjælpe og stille realistiske forventninger 

Bag enhver handling ligger som regel en positiv intention, dette gælder også børn med ADHD –adfærd. Uanset hvor uhensigtsmæssig børns adfærd umiddelbart kan fremstå, så indeholder det intentioner og koder, som kalder på nogle reaktioner fra de voksne. Det kan være en vanskelig opgave at tyde alle disse intentioner og koder, og her er det at vores forældrekurser kan være en god ide. 

Jeg er optaget af at samarbejde med forældre og andre voksne til børn med ADHD og udvikle forståelser og ideer til, hvordan man lige præcis bedst kan takle specifikke udfordringer og støtte op omkring barnets udvikling og behov. 

Jeg synes noget af det bedste ved forældrekurserne er, at mærke betydningen af at være med i gruppe, hvor der kan opstå samhørighed og gensidig støtte omkring forældrenes udfordringer. Jeg er vild med at arbejde med vores forældregrupper og nyder de øjeblikke hvor forældre oplever små og store succeser omkring deres barn. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 22 34 63 71

Malene Lundgren

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-inTlf. 40 94 36 35 

Michaela Bursche Noer

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Linked-in 27 24 30 27