Viden

Fem gange mere kærlighed

Af Martin Forster

Giv dit barn fem gange så meget kærlighed som kritik, skældud, ordrer og grænser. Du slipper ud af skældud-fælden, tandbørstningen tager kun en halv time og vanterne kommer på uden skænderier.

Bogen tager grundlæggende temaer i forældreskabet op – så som hvordan vi omgås, rutiner og ansvar, vredesudbrud, trods, søskendeskænderier og søvn. Der er masser af konkrete råd, alt sammen underbygget af forskning, der er forklaret letlæseligt og relevant.

De utrolige år

Af Carolyn Webster-Stratton

Bogen er en problemløsningsguide guide for forældre til børn mellem 3 og 8 år. Den hjælper forældre til at forstå og hamle op med børns problematiske opførsel. De Utrolige År forældretræningskurset tager udgangspunkt i denne bog.

De utrolige småbørn

Af Carolyn Webster-Stratton

Denne bog henvender sig til forældre og er en praktisk guide. Bogen viser, hvordan man kan forstå og styrke det lille barns fysiske, sociale, følelsesmæssige og sproglige udvikling. En del af bogen er en dagbog, hvor forælderen fx kan samle minder om alt det, barnet kan lide eller ikke lide eller om de daglige rutiner. Bogen er en del af Carolyn Webster-Strattons forældretræningsprogram De utrolige år.

Min bror Joachim

Af Lene Straarup, Philip Moltke-Leth og Mikkel Straarup Møller

Denne billedbog er skrevet til søskende i alle aldre. Søskende, som til tider bliver klemt i en familie, hvor der også er et barn med handicap. Små hverdagshistorier fra en sådan familie fortalt af 11 årige Philip og illustrererede med humor af Mikkel Møller. Bagest i bogen er der et afsnit til forældrene, hvor psykolog Lene Straarup skriver om udfordringerne og har samlet en række gode råd, bl.a. indhentet i interviews med andre søskende.

De utrolige babyer

Af Carolyn Webster-Stratton

Denne bog henvender sig til forældre, og giver en praktisk indføring i, hvordan forælderen styrker barnets sociale, følelsesmæssige og sproglige udvikling i det første år. En del af bogen er en dagbog, hvor forælderen fx kan samle minder om alt det, barnet kan lide eller ikke lide eller om de daglige rutiner. Bogen er en del af Carolyn Webster-Strattons forældretræningsprogram De utrolige år.

ADHD guide til gruppeledere

Center for ADHD har skrevet en ADHD-guide til gruppeledere i De Utrolige År. I guiden kan du blive klogere på, hvordan programmet De Utrolige År kan bruges til både børn og forældre med ADHD.

Guiden er udgivet af Socialstyrelsen og er gratis.

Hent guiden her